Over het Handmade In Belgium label

Handmade In Belgium labelHandmade In Belgium labelHandmade In Belgium labelHandmade In Belgium - label

Met het authenticiteitslabel HANDMADE IN BELGIUM wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Hun producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument. Met het HIB-label wil UNIZO de moderne en traditionele ambachtsman of –vrouw verenigen in een community.

Wil je graag deel uitmaken van deze community? meer info via deze link.Waarom inzetten op ambacht?

Atelier_Dubbello_lang_smal_low_res

We zijn allemaal terug op zoek naar authentieke, handgemaakte producten, en opnieuw gefascineerd door het beheersen van een handvaardigheid en ambachtelijke technieken, het is in tijden van digitalisering en economische crisis  weer een onderwerp van gesprek: 'Handmade' is helemaal terug.

Daarnaast helpen ambachtelijke ondernemers om onze samenleving te verduurzamen. Willen we de druk op onze planeet verminderen, dan zullen we sowieso minder maar kwalitatiever moeten produceren. En zo’n economisch model hebben de ambachtslieden zeker een toekomst. Ze produceren immers alleen als de vraag er is, in overleg met hun klant, en kunnen zo de afvalberg beperken. Hun producten reizen bovendien niet de hele wereld rond om tot bij hun afzetmarkt te komen.Ambacht, een wettelijke erkenning

Vanvuchelen_ErikaVanaf 1 juni 2016 kan u als ambachtsman/-vrouw een wettelijke erkenning als ambachtsman aanvragen bij de Commissie Ambachtslieden van de FOD economie.

U komt in aanmerking wanneer:

  • U bent ingeschreven in het KBO als handelsonderneming, ambachtsonderneming of niet-handelsonderneming naar privaatrecht voor de uitoefening van een of verschillende activiteiten
  • U minder dan 20 werknemers te werk stelt 
  • Uw activiteiten bestaan uit productie, transformatie, reparatie of restauratie van voorwerpen of het leveren van diensten.

Bij de toekenning wordt rekening gehouden met:

  • Het authentieke karakter van je activiteit
  • Het belang van je handenarbeid
  • De kennis is gericht op kwaliteit, traditie, creatie of innovatie

Klik hier voor meer info en de link waar u de aanvraag kan indienen.