Equilli | Handmade in Belgium

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgische kwaliteit koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Equilli

Uitvinders van nachtrust

Equilli

Loobeekstraat 6
3190 Boortmeerbeek
België

Zaakvoerder(s):
Vincent Verhaert
HIB Labelhouder sinds:
2014
Productgroepen:
Interieur

Producten

Support Flex matras
Support+ matras
Support matras
Ergo Latex kussen
Ergo dons kussen
Less bed
Balance boxspring
Products Full
Support Flex matras

Support Flex matras

De Support flex matras is niet alleen volledig gepersonaliseerd, maar ook nog eens volledig aanpasbaar. Een ingenieus systeem van binnenhoezen biedt u de kans om zowel de ondersteuningszones als de comfortlaag te verwisselen na aankoop. Elke Support flex matras gaat gepaard met het Equilli Slaapcontract. Vindt u de voor u bepaalde schouderzone toch net iets te hard, of de bekkenzone te zacht? Geen probleem, wij voorzien volledig kosteloos de gewenste aanpassingen. Zo bent u 100% zeker dat u de juiste keuze maakt.

Productgroep
Interieur
Support+ matras

Support+ matras

De Support + matras voorziet naast een gepersonaliseerde schouderzone ook een gepersonaliseerde taille- en bekkenzone. Deze matras brengt schouders, rug en bekken op één horizontale lijn en minimaliseert de belasting van de rug. De Personal Sleep Scan berekent voor u de hardheid van uw schouder-, taille- en heupzone om uw rug correct te ondersteunen in de slaaphouding van uw dromen.

Productgroep
Interieur
Support matras

Support matras

Onze schouders vormen vaak het kritieke punt van de ondersteuning. Ze moeten namelijk voldoende diep in de matras wegzakken om de rug correct uit te lijnen. Vooral voor mensen die in zijlig slapen, is dit vaak een uitdaging. Onze schouders wegen immers een stuk minder dan de rest van ons lichaam. Reden daarvoor zijn de met lucht gevulde longen. Met de Support matras verzekert u zich van een gepersonaliseerde schouderzone die u precies voldoende ruimte geeft. Op basis van uw Sleep Scan berekent onze software snel en nauwkeurig de ideale hardheid van uw schouderzone.

Productgroep
Interieur
Ergo Latex kussen

Ergo Latex kussen

Alle Equilli kussens zijn ontworpen vanuit dezelfde filosofie als onze matrassen: eenvoudig aanpasbaar voor een slaapoplossing op uw maat. De vorm van uw hoofd en nek zijn bepalend voor de ideale hoogte van uw kussen. Daarnaast speelt ook de diepte waarmee uw schouders wegzakken in de matras een belangrijke rol. Vandaar ons advies: stem de hoogte van uw kussen steeds af op uw matras. Zorg ervoor dat uw hoofd en nekwervels in het verlengde liggen van uw wervelkolom. Omdat het vooral in zijlig belangrijk is dat de holte tussen matras en nek voldoende opgevuld is, kiezen zijslapers best voor een hoofdkussen met een verstevigde nekrol.

Productgroep
Interieur
Ergo dons kussen

Ergo dons kussen

Een hoofdkussen is de kers op de taart van een goede ondersteuning. De opbouw van onze kussens maakt het mogelijk om de hoogte van het kussen eenvoudig af te stemmen op de schouderzone van je matras. Zo zorg je ervoor dat je hoofd en nekwervels in het verlengde liggen van je wervelkolom. Het donzen Equilli kussen combineert het zachte aanvoelend van een standaard donzen hoofdkussen met een ergonomische ondersteuning van hoofd en nekwervels.

Productgroep
Interieur
Less bed

Less bed

Eenvoudig, puur, mooi… Equilli Less is een compleet bed dat uitblinkt in eenvoud, stevigheid en gebruiksgemak. Het bed is beschikbaar in 2 kleuren (naturel of zwart) en kan gecombineerd worden met hetzelfde hoofdbord of met een gestoffeerd hoofdbord in één van onze 74 stoffen.

Met zijn minimalistisch design integreert Equilli Less naadloos in zowel klassieke als moderne slaapkamers. Door gebruik te maken van eerlijke en kwalitatieve materialen slaap je bovendien ook op een duurzaam bed, handmade in Belgium.

Het hout van Equilli Less is afkomstig van de rubberboom of “Hevea Brasiliensis”. Deze boom is verantwoordelijk voor de productie van één van de belangrijkste grondstoffen van matrassen. Het sap van de boom (latex melk) wordt namelijk gebruikt voor de productie van natuurlatex. Het sap van de rubberboom wordt getapt door inkervingen te maken in de stam van waaruit het latex sap in een bakje loopt.

Wanneer het tappen goed wordt uitgevoerd, kunnen rubberbomen 20 tot 30 jaar leveren. Vroeger werden plantages na het stilvallen van de productie afgebrand en opnieuw aangeplant. Nu worden ze gerooid en verwerkt tot mooie en duurzame meubelpanelen (rubberhout of rubberwood). Zo wordt iets dat voorheen als afval beschouwd werd opnieuw als een hoogwaardige grondstof ingezet, een mooi voorbeeld van circulaire economie.

Met Equilli Less krijgt de rubberboom als het ware een tweede leven in de slaapkamer.

Productgroep
Interieur
Balance boxspring

Balance boxspring

Boxsprings zijn er in alle vormen en kleuren. De Equilli Balance boxspring onderscheidt zich door zijn ranke lijnen. Het design van de boxspring combineert elegantie en degelijkheid. De lage boxspring met hogere poten is bovendien erg onderhoudsvriendelijk.

Door de keuze uit verschillende hoofdborden, 74 hoogwaardige stoffen en meerdere types poten kun je zelf de Balance boxspring van je dromen samenstellen. Alle hoofdborden zijn volledig rondom gestoffeerd, zodat de boxspring ook perfect in de vrije ruimte kan staan.

Productgroep
Interieur