Nathalie Hendrickx Ceramics | Handmade in Belgium

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgische kwaliteit koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Nathalie Hendrickx Ceramics

Origineel handgemaakt porselein geïnspireerd door de natuur en in het bijzonder de onderwaterwereld.

Puur, soms herkenbaar, soms abstract.

PrickleS
Nathalie Hendrickx Ceramics

Grotendries 29
3210 Lubbeek
België

Zaakvoerder(s):
Nathalie Hendrickx
HIB Labelhouder sinds:
2017
Productgroepen:
Accessoires
Decoratie
Interieur
Vrije tijd

Producten

“PrickleS” – uniek handgemaakt porselein, geïnspireerd op de onderwaterwereld
Barnacle Vase
Birdz, porseleinen (tuin)vogels
Mug stories

Ik ontwerp en creëer originele handgemaakte stukken in porselein waarbij ik me graag laat inspireren door de natuur en in het bijzonder de onderwaterwereld. Puur, soms herkenbaar, soms abstract.

Met mijn werken tracht ik de schoonheid van die natuur tastbaar te maken en dichter in onze huiskamers te brengen. Ik wil de dialoog aangaan tussen de kwetsbaarheid van de natuur en de impact van de mens. In porselein vond ik hiervoor de juiste materie, omwille van haar pure, grillige én fragiele karakter. 

Mijn collectie PrickleS objecten en Barnacle vazen weerspiegelen onze relatie met de onderwaterwereld, terwijl Birdz de connectie leggen tussen de migratie van vogels en vluchtelingen wereldwijd. Mijn Z.I.P. urne tenslotte is een eerbetoon aan de vaak diepe emotionele band tussen mens en huisdier.

Products Full
“PrickleS” – uniek handgemaakt porselein, geïnspireerd op de onderwaterwereld

PrickleS

“PrickleS” vertegenwoordigen allerlei wonderbaarlijke zeedieren. Ieder werk uit deze serie is uniek en volledig met de hand gemaakt in porselein. Door de manier waarop de prickles worden gepositioneerd, lijken ze als het ware te bewegen. 

De werken zijn puur en hebben van nature een fragiel karakter. Enerzijds lijkt het alsof ze steken en prikken, anderzijds oefenen ze een zekere aantrekkingskracht op je uit. Ze geven je een “prikkelende” sensatie wanneer je ze vasthoudt en tegelijktertijd vragen ze ook te worden gekoesterd. Net zoals het onderwaterleven.

Productgroep
Decoratie
Barnacle Vase

Barnacle Vase

De Barnacle Vase is geïnspireerd op de onderwaterwereld, meer bepaald op gooseneck barnacles, een kreeftachtige die thuishoort in de zuidelijker zeeën. 

De Barnacle Vase is asymmetrisch van vorm en is vanuit iedere ooghoek verschillend. Op deze manier zijn meerdere combinaties mogelijk wanneer je ze samenbrengt en blijven ze fris ogen na elke herschikking. De Barnacle Vase bestaat in 2 groottes.

Gemaakt uit porselein. De vazen zijn waterdicht, vaatwasbestendig en ideaal te gebruiken als unieke tafeldecoratie. 

Productgroep
Decoratie
Birdz, porseleinen (tuin)vogels

Birdz

"Birdz" was initieel een kunstinstallatie die ik voor Kunstroute Leuven ontwierp.

De porseleinen vogels zijn inmiddels ook individueel verkrijgbaar. Ze zijn vorstbestendig zodat ze de ganse winter buiten kunnen blijven staan. 

Productgroep
Decoratie
Mug stories

Mug Stories

Koffiedrinken nodigt uit om aan elkaar verhalen te vertellen. En wat is er leuker dan koffie te drinken uit een tasje met een eigen verhaal? Babette Lechat, Boris Egel, Fritz Fuchs, Ramon en Buffalo Jane zijn stuk voor stuk uniek. Ze hebben allen andere gewoontes, een eigen karakter en een persoonlijk levensmotto. Dompel je onder in hun wereld en geniet intussen van een heerlijk kopje koffie...

Mug Stories is een samensmelting tussen de minimalistische illustraties van Kim Craenen en de porselein van Nathalie. De collectie bestaat uit vijf tassen die tevens ook vaatwasbestendig zijn.

 

Productgroep
Decoratie
Workshops

Cursussen keramiek voor beginners & gevorderden (10 lessen), Workshops, Teambuilding, Privé-workshops