Home > Pers

Ambacht in de kijker 2015

Op maandag 19 oktober vond de officiële prijsuitreiking plaats van de 10de editie van de nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker. De uitgekeken kans voor de minister voor Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s Willy Borsus om deze sector extra aan te moedigen.

Sinds 10 jaar maakt Ambacht in de Kijker de diversiteit en rijkdom van de ambachtelijke beroepen bekend bij het grote publiek en jongeren. Voor zijn verjaardagseditie verzamelden talrijke genodigden in de Club van Lotharingen te Brussel om de 10 laureaten van deze wedstrijd te belonen.

Uit de 193 dossiers, werden 10 laureaten geselecteerd voor de kwaliteit van hun werk maar eveneens voor hun parcours en management. 10 ambassadeurs uit de sector, 10 voorbeelden van een succesverhaal.

Na een uitwisseling met de Minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s Willy Borsus, die aan éénieder toeliet bedenkingen en vragen uit te wisselen, vond de officiële ceremonie plaats onder voorzitterschap van de prestigieuze hoedenontwerpster van talrijke koningshuizen Fabienne Delvigne.

Laureaten_2015

HOOFDPRIJS 2015

De Minister van Middenklasse, Zelfstandigen en KMO’s Willy Borsus overhandigde een cheque van €3000 aan de grote winnaar van de dag, orgelmaker Guido Schumacher, die de jury overtuigde door zijn minutieus werk en de verschillende expertises die vereist zijn om de klank van een orgel te creëren.

Hoofdprijs_2015_-_Fabienne_Delvigne_-_Guido_Schumacher_-_Willy_Borsus

Comitévoorzitter Fabienne Delvigne, winnaar hoofdprijs Guido Schumacher en Minister Borsus.

 

PUBLIEKSPRIJS 2015

Artisanale slager - verfijner Thierry Depuydt uit Péruwelz sleept de publieksprijs van €1000 in de wacht dankzij 22% van de voorkeurstemmen.

 

PRIJS WEBMARKETING

Het is eveneens Thierry Depuydt die de prijs webmarketing van €1000 in de wacht sleept dankzij zijn online communicatie.

 

PAREL VAN DE JURY

Dit jaar won Bespoke Tailor Aravinda Rodenburg uit Gent het hart van de jury door zijn stijlvolle op maat gemaakte kostuums en won een cheque van €1000.

 

 

Willy Borsus sprak tijdens de prijsuitreiking: “Ik feliciteer alle laureaten van Ambacht in de Kijker voor hun enthousiasme en voor hun liefde voor schoonheid die ze dagelijks tentoonstellen bij het uitoefenen van hun passie. Ik bewonder vooral het werk van Guido Schumacher voor de exceptionele kwaliteit van zijn werk en zijn zin om zijn buitengewone expertise door te geven.

De expertise van onze ambachtslieden verdient het van in de kijker gezet te worden, maar bovenal ook om beschermd te worden. Het is daarom dat op 1 januari 2016 een nieuwe wettelijke definitie van een ambachtsman in werking zal treden. Met deze wettelijke definitie zien de ambachtslieden eindelijk hun werk beschermd en erkend! Het vastleggen van een wettelijke definitie van een ambachtsman, is het erkennen en appreciëren van hun talent en het beschermen van hun werk.

Een grote proficiat aan Ambacht in de Kijker en het dynamisch team van ASBL Besace, dat sinds 10 jaar het land doorkruist om onze ambachtslieden in de kijker te zetten.”

 

Info:

www.ambachtindekijker.com

info@ambachtindekijker.com