Home > Pers

De 10 laureaten van Ambacht in de Kijker 2016 zijn?

studio_mettes

Het comité van Ambacht in de Kijker heeft zijn 10 laureaten voor dit jaar bekend gemaakt. Zij zullen de komende maanden de ambachtelijke sector vertegenwoordigen bij het grote publiek aan de hand van hun beroep, passie en expertise. Onder hen ook 4 HIBers:

zussen_ferynniyona

Ontdek ook de andere laureaten op de website www.ambachtindekijker.com of de komende weken op de FB-pagina www.facebook.com/ambachtindekijker/

Focus op jongeren

alinhout In 2016 legt Ambacht in de Kijker een speciale focus op jongeren die met hun keuze voor een ambachtelijke richting het voortbestaan van deze sector garanderen. Daarom koos de organisatie dit jaar voor twee jonge oud-winnaars als voorzitter van het comité HIBer Jef Schrauwen (schrijnwerker uit Loenhout - editie 2011) en Stephen Destrée (biscuitier uit Sorinnes - editie 2010). 

Visibiliteit voor de laureaten

In mei zullen de atelierbezoeken van de laureaten plaatsvinden in aanwezigheid van leden van het comité, een groep jongeren, de lokale pers en het gemeentebestuur, om de kans te krijgen een ambachtsman aan het werk te zien. De toekenning van de verschillende prijzen (Hoofdprijs, de Parel van de Jury en de Leerschoolprijs) gebeurt op de dag van de prijsuitreiking midden juni. Het publiek kan zoals elk jaar aan de hand van de promotievideo’s zijn favoriete laureaat steunen door te stemmen voor de publieksprijs van 10 tot 20 juni op de website van de wedstrijd.

 logo s