Home > Pers

HIB staat op TAVOLA

Om de 2 jaar presenteert Tavola een uniek aanbod van streng geselecteerde kwaliteitsvolle producten en heerlijke delicatessen. Zowel sterke marktleiders als kleinere en ambachtelijke fabrikanten creëren zo één van de mooiste en meest kwalitatieve foodbeurzen van Europa met een uitzonderlijke beleving. Sinds de start in 1982 groeide Tavola uit van een regionale delicatessenbeurs tot de referentie in fijne voeding voor 17.000 enthousiaste professionals uit de voedingsretail, speciaalzaken en cateringorganisaties uit West-Europa. Met haar sterke specialisatie, professionele karakter en uitgesproken aandacht voor nieuwe producten weet Tavola telkens opnieuw tot de verbeelding te spreken van de volledige foodbranche.

food-salad-healthy-vegetables-large2

praktische info

14-3254-tavola-banner-nl

Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
Tel +32 (0) 56 24 11 11
tavola@kortrijkxpo.com
www.tavola-xpo.be

 

Zondag 13 maart 2016: 9.00 – 19.00u
Maandag 14 maart 2016 : 9.00 – 19.00u
Dinsdag 15 maart 2016: 9.00 – 18.00u

HIB deelnemers

  Antwerpen-safraan_005low_res

Belgische Saffraan

We telen sinds 2013 pure saffraan in Morkhoven, in de Antwerpse Kempen. Volgens verschillende topchefs is onze saffraan onvergelijkbaar qua kwaliteit en smaak. Dit heeft te maken met de grote zorg die we besteden aan bodemkwaliteit, de oogst- en droogprocessen. Het feit dat de saffraan lokaal en 100% manueel geteeld wordt, is voor de bewuste consument een belangrijke meerwaarde.

Naast de pure saffraan,  bieden we ook afgeleide producten aan, al dan niet in co-creatie met ambachtelijke producenten. Zo hebben we de ‘Saffrocaat’, ‘de Rode van Morkhoven’, saffraansiroop en veel meer.

We zijn erg trots dat onze ‘Saffron Secrets’ de eerste prijs won in de Handmade in Belgium wedstrijd ‘Belgian Beauty 2016 – beste souvenir’. Een concept met oa pure saffraan en saffraanpralines, die van de hand zijn van collega HIB-er en chocolatier Peter Stevens.


_DSC6357low_res

Vleeswaren vermeiren

 


kaas Beauvoordse Walhoeve

De Beauvoordse Walhoeve is een gemengd landbouwbedrijf, gespecialiseerd in melkvee en melkverwerking. Gelegen in het hartje van Veurne – Ambacht. Hier is de ganse familie gebeten door de zuivelmicrobe. En dat leidt tot kaas en zuivelproducten om van te likkebaarden. Wulveringemsche, De Bryarde, Anne-Marie Selderie en ’t Zandeke zijn enkele favorieten uit het kaasgamma. Maar ook de desserts zijn niet te weerstaan, chocomousse, tiramisu, hoeveroomijs, …. De hoeveboter en karnemelk zijn sinds kort een Vlaams traditioneel streekproduct uit de Westhoek.

 


 d4f333e38c-eenpersoonstaartje%20vanille%20-mokka

 Ateljee 5

De leukste ijstaarten voor de leukste feestjes. Voorstelling communie-en lentefeestcollectie 2016. Nieuw assortiment ijstaarten Minions en pasen.

 


 amandino

Amandino

Ambachtelijk patissier en chocolatier Peter Stevens uit Merelbeke is de man achter AMANDINO, groothandel in artisanale chocolade, patisserie en gebak.

Dankzij zijn jarenlange ervaring in het vak en intensieve zoektocht naar de juiste grondstoffen creëerde Peter een assortiment van glutenvrije lekkernijen die bij iedereen in de smaak vallen. Onder de naam Glutenvrij- Delicious creëert  hij de lekkerste glutenvrije taartjes, koekjes, cakes en speculaaspasta. Naast zijn glutenvrij assortiment is Peter ook producent van Bean to Bar, een gamma chocoladerepen dat je de uitgepuurde smaak van pure chocolade zonder toegevoegde maakstoffen of soya laat beleven. Peter is nog op zoek naar distributeurs van pure smaken om zijn nieuwe producten te verdelen. Interesse? Neem zeker een kijkje op zijn stand tijdens de TAVOLA beurs.


 curtsjam_foto_B1966mm_H1193mmlow_res

Curt's Jam

Ik luister al vele jaren naar mijn klanten en probeer mijn confituur zoveel mogelijk aan te passen naar hun wensen. Bewust heb ik de tijd genomen om ervaring en inzicht te verwerven. Hierin ben ik geslaagd en zo ben ik tot het punt gekomen om mijn ambachtelijk product aan een groter publiek voor te stellen.


 wycams

Wycam's

Al meer dan 70 jaar maken wij traditioneel suikerwerk volgens authentieke recepten, verpakt in de gekende blikjes. De Borstbollen, Fruitbollen en Muntbollen verwelkomen dit jaar 2 broertjes: Boterbollen en Koffiebollen. Om speciaalzaken tegemoet te komen, zijn al onze smaken nu ook verkrijgbaar in kleinere formaten. En het nieuwe design moet u vooral zelf komen ontdekken.


 andes_low_res Andes Chocolatier

 

Maison de bruges

Maison de Bruges stelde voor u reeds een collectie samen van pure artisanale confituren, van grootse klassiekers tot de meest unieke blends. Met enige trots stellen wij u dit jaar vier  nieuwe smaken voor. Een overheerlijke "Blauwe Pruimen" confituur en een uitermate frisse "Sinaasappel" confituur, verrijkt met heerlijke zeste. Onder de noemer "Kaas & Fruit" heeft onze meester confiturier een "Vijgen met Peren & Walnoten" en een "Vijgen met Pecannoten & Porto" gecreëerd. Uiteraard zoals u het van Maison de Bruges gewoon bent, 100%  natuurlijk.


 grootmoeders_koffie Grootmoeders koffie
GROOTMOEDERS KOFFIE - Koffiebranders sinds 1935, Ambachtelijk gebrand & heerlijk zacht 4 generaties koffietraditie in een eigentijds concept van koffiebeleving voor RETAIL en TAKE  WAY met de geur van versgebrande koffieboontjes. Laat u inspireren door onze POP-UP  KOFFIEBAR. We begeleiden u graag in de wereld van koffie en leiden u op tot koffiekenner of barista. Nieuw: NESTOR ESPRESSO - Premium blend. KOM PROEVEN van onze heerlijke  espresso of cappuccino en ontmoet de Koffiebrander | Barista.

 

Belberry Preserves

De fijnproevers gaan deze heerlijke uitbreiding van ons assortiment zeker appreciëren. De Luxury Preserves zijn een goed uitgebalanceerde mix tussen kwaliteitsvol fruit en fijne likeuren of Champagne. De sprankelende zoetheid van de "Aardbei & Champagne" en de subtiele amandel smaak van de "Abrikoos & Amaretto" zullen elke 'jam lover' bekoren. Ook onze twee andere smaken "Sinaasappel & Whisky" en "Appel & Calvodos" passen bij elk verfijnd ontbijt.


 Mestagh

Mestdagh

Mestdagh is een artisanale producent van diepvries producten. Oa. Garnaal- en Kaaskroketten (Garnaal: 40% eff. garnalen, Kaas: 25%), Roomijs (tweemaal beste roomijs van België), Gebak, Roomijstaarten en dit allemaal in onze moderne ateliers  BRC-gecertificieerd. Artisanale producten kunnen ook grotere schaal worden geproduceerd.
Wij exporteren wereldwijd en komen terecht bij de absolute kenner van kwaliteit sinds 1978.


 vancovienno Vancovienno
Vancovienno produceert sinds zijn opstart in 2006 ambachtelijke diepgevroren bakkerij producten met de nadruk op patisserieproducten. Dit is een groot succes in zowel retail als food service en regelmatig worden nieuwe gebakjes toegevoegd aan het assortiment, ook suikervrij gebak. De productie is artisanaal waardoor we goed aan de specifieke wensen van de klant kunnen voldoen inzake receptuur, grootte, gewicht, verpakking,…