Home > Pers

Zo'n 45.000 bezoekers voor 10de Dag van de Ambachten

 Naar schatting 45.000 belangstellenden hebben zondag 27 november een bezoek gebracht aan ateliers van ambachtslui. Over het hele land ontvingen bijna 700 ambachtslui - een recordaantal - het publiek om hun kennis te delen en hun soms weinig bekende beroep te laten ontdekken.

 artisan_nl_03

"Ook de tiende editie van de Dag van de Ambachten" was een enorm succes", blikt de federale overheidsdienst Economie in een persbericht zondagavond terug.

Sinds 2006 organiseert de FOD Economie, met de steun van minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO's Willy Borsus (MR), de Dag van de Ambachten. Deze dag heeft tot doel om de knowhow en het talent van talrijke ambachtslui in België in de schijnwerpers te plaatsen. Naast traditionele ambachten zoals houtbewerkers, chocolatiers en juweliers, bevatte het aanbod ook ongewone beroepen: een zalmroker, een maker van toneelkostuums, een opknapper van oldtimers, een ontwerper van handtassen gemaakt van binnenbanden, of een ontwerper van juwelen gemaakt van koffiecapsules.