Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Alpaca Tumulus - Tumulus fiber mill

Een familiebedrijf waar alles op 1 locatie gebeurt scheren, spinnen, ... en zich met de jaren heeft uitgebreid.

een zicht in onze spinnerij
Alpaca Tumulus - Tumulus fiber mill

Groenplaats 10
3890 Gingelom
België

Zaakvoerder(s):
Gunther Willems
HIB Labelhouder sinds:
2020
Productgroepen:
Accessoires
Interieur
Textiel
Vrije tijd
Volg ons via:

Producten

wolmerk van 100% alpaca

Alpaca Tumulus - Fiber Mill is gestart in 2012 met 2 alpaca's tegen eind 2013 waren dit er reeds een 20-tal. Doorheen de jaren zijn we gegroeid tot een 40-tal dieren. In 2016 ben ik mijn job verloren en hebben we de plannen opgepikt om een wolspinnerij te starten.

Ons doel met de wolspinnerij is om iedereen de kans te geven de wol van zijn dieren te laten verwerken tot garen, om zo een item te kunnen maken van de wol van uw eigen dieren. Zo krijgt je kleding een extra dimensie. Voor deze processen kiezen wij voor de meest ecologische aanpak mogelijk, geen drinkwater, biologisch afbreekbare zeep, energie van zonnepanelen, natuurlijk droogproces, geen spinolies, om er maar een paar op te noemen. Wolverwerking is reeds de kleinste voetafdruk van alle texielverwerking maar alsnog doen wij ons best om deze nog kleiner te maken.

Wij zijn nog steeds de enige BMM in Vlaanderen. Wij maken verscheidene eindproducten zoals garen, lontwol, kaardvlies, vilt, XXL garen.

Dus naast de dienst om dit te doen voor anderen, verwerken we uiteraard ook de wol van onze eigen dieren tot een kwalitatief garen of ander eindproduct onder de naam Suzanne. 

Suzanne garen - 100% gegarandeerd alpaca

Products Full
wolmerk van 100% alpaca
Suzanne

Suzanne is tot stand gekomen omwille van het feit dat mijn vrouw haar 2de naam en haar Grootmoeder Suzanne is. Wij wonen dan ook nog eens in Suzanne haar huis dus was de naam tamelijk makkelijk te selecteren. Dit word vervaardigd op zeer korte keten namelijk. Wij kweken de dieren hier, wij scheren deze dieren zelf en verwerken de wol op deze lokatie.

Productgroep
Textiel
Workshops

Wij organiseren op regelmatige basis workshops over hoe het sorteren van de wol dient te gebeuren in functie van wolverwerking, Waar je dient op te letten en waar je rekening mee dient te houden tijdens het scheren enzoverder.

Tevens bieden wij een drie maal per jaar een exclusieve inkijk in onze wolspinnerij. De volledige uitleg en werking van onze machines word dan uitgebreid uitgelegd en gedemonstreerd.Workshop vachten sorteren