Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

ARTISANN

Artisann is onze keramiekwinkel en atelier van mooie, unieke, kwaliteitsvolle handgemaakte keramiek, gelegen in Knokke. Ons doel is om kwaliteitskeramiek, porseleinen serviesgoed, keramische kunst, met een authenticiteit, eigenheid en exclusiviteit te verkopen. Het gevoel van gebruik zal je gelukkig maken omwille van de mooie beleving. Uw tafel en keuken krijgen een speciale dimensie met onze handgemaakte keramiek.

Het productieproces van onze keramiek kan je beleven bij Artisann.  We maken hier de collecties van het eigen merk Artisann. Ze blinken vooral uit in speciale glazuren, duurzame klei, porselein en de exclusieve afwerking.

ARTISANN

Lichttorenplein
10
8300 Knokke-Heist
België

Zaakvoerder(s):
Ann Van Beersel
Ignace Reheul
HIB Labelhouder sinds:
2018
Productgroepen:
Decoratie

Producten

Keramische schalen Beach, Zwin, Dunes, Honey

Na mijn studies binnenhuisarchitectuur te Sint-Lucas Brussel en mijn kunst-academische keramische opleiding te Mechelen start ons verhaal "ARTISANN" na een carrière van 24 jaar Hof van Craynbergh te Keerbergen. Ignace en ik hebben samen dit restaurant opgebouwd en hadden reeds samen de passie voor een mooi gedekte tafel. Dit konden we origineel maken met het starten van een nostalgisch keramiekateliertje op de Craynbergh. Zo heb ik jaren mijn borden, kommen, schalen en tafelaccessoires zelf gemaakt voor ons gastronomisch restaurant. Tot de tijd rijp was om hier mee verder te gaan. Uiteindelijk werd deze droom werkelijkheid met Artisann te Knokke. Sinds dit jaar is Ignace mij komen versterken. Hij heeft ook een eigen collectie borden en tafelaccessoires gemaakt, die zowel aan particulieren als aan de horeca worden verkocht. 

Products Full
Keramiek & Art Store

Artisann is uniek voor België vandaar de naam "Ceramic Concept Store & Studio". De collectie van Artisann bestaat uit Ann haar collecties gecombineerd met handgemaakte keramiek van minimum acht Belgische keramisten. Men kan hier keramiek kopen in verschillende stijlen die zeer differentieel zijn. Zowel servies, verlichting, beeldhouwwerk, muursculpturen als decoratieelementen.

Productgroep
Decoratie
Collectie handgemaakte keramische tassen

Gastvrijheid en gezelligheid begint met een authentiek tasje van keramiek of porselein. Zalig om uit een handgemaakt tasje je koffie of thee te degusteren. Combineerbaar met andere stijlen van uw thee- of koffieservies.

Elk koffieservies en theeservies is verschillend en heeft zijn imperfectie wat het ook zo uniek en persoonlijk maakt. De kunst bestaat om verschillende keramische tassen te combineren in kleur en vorm tot één geheel. Er zijn verschillende formaten van expressokopje tot koffietas tot een grotere theemok.

Productgroep
Decoratie
Keramische schalen Beach, Zwin, Dunes, Honey
Collectie keramische schalen in unieke glazuren

Een frisse creatieve salade, fruitsalade, pasta, soep of ontbijtgranen presenteren in een mooie handgemaakte keramische kom, schaal of bowl zal uw tafel zeker stijlvol kleuren met een persoonlijke toets. Keramische kommen, schalen vindt je in verschillende maten, vormen, texturen en kleuren online op onze webshop en in onze winkel te Knokke. Wenst U alsnog toch nog een andere kleur of formaat kan dit ook op bestelling gemaakt worden. 

Productgroep
Decoratie
Gepersonaliseerde tassen, vaas Columna

Personaliseer een koffietas, theetas, vaas,... met een naam, woord, plaats, tekst of spreuk met mooie gekleurde letters. Dit als geschenk of voor U persoonlijk is uniek.

De “Columna” reeks heb ik ontworpen om emoties, waarden, vriendschappen, relaties en gevoelens tot uiting te brengen met een clean witte rechte geglazuurde porseleinen.

De “Columna” is zeer leuk om een combinatie te maken met verschillende woorden en groottes en als een groepje bij elkaar te plaatsen. Zo kan je een combinatie maken van verschillende woorden samen die voor jouw belangrijk zijn in het leven en dit maakt het geheel persoonlijk en uniek.

Productgroep
Decoratie
Bord en schaal Coquillage

Artisann verkoopt verschillende stijlen van borden van porselein tot klei. In verschillende formaten en kleur en toch steeds anders en uniek. Ons servies is in de glazuuroven op 1250° gebakken wat het bord vaatwasbestendig en van hoge kwaliteit maakt.

Productgroep
Decoratie
Keramiek en gastronomis hand in hand

Als chef-kok viel het altijd op dat er op gebied van restaurant tafelservies redelijk veel uniforme collecties aanwezig zijn maar met weinig ambachtelijk karakter. Sinds 1 augustus 2019 heeft mij er toe gebracht om speciaal voor de goede restauratie een collectie serviesgoed te ontwikkelen waarbij de originaliteit en de ambachtelijke vervaardiging centraal staan.

Het bereiken van een optimale functionaliteit heeft door mijn eigen ervaringen een belangrijke rol gespeeld.

Ik sta ook open om in samenspraak met de chef ideeën uit te werken tot een nieuwe originele collectie.

Ignace Reheul

Productgroep
Decoratie
Unieke keramische borden gemaakt door een chef-kok

Unieke keramische borden gemaakt in een chamotteklei gemaakt door voormalig chef kok Ignace.

Productgroep
Decoratie
Keramische witte kommen en bowls

Met de draaischijf handgemaakt kommen, tassen en schalen van Pyeriet klei met een mooie Roze, Magenta hoog bakkende glazuur.

Keramiek van Ann Van Beersel staat voor functionaliteit, mooie kwalitatief hoogstaande objecten die elke dag gebruikt kunnen worden met imperfectie als rode draad in mijn design. De verschillende collecties geven een authenticiteit op de gedecoreerde tafel en zijn eindeloos te combineren tot een ontbijtsetje of een compleet servies.

Productgroep
Decoratie
Porselein Golden Touch

“Bulles et Vagues van onze “Chef’s view” is een exclusieve collectie van handgemaakte porselein met een artistieke belletjes “Bulles” of golf “Vagues” techniek als afwerking.

 

Productgroep
Decoratie