Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Bika Candles

Handgemaakte kaarsen uit Gent

Bika Candles

Johan Daisnestraat 16
9000 Gent
België

Zaakvoerder(s):
Inge-Lise
Productgroepen:
Decoratie
Volg ons via:

Producten

n 1969 startte Ingrid Buytaert in Denemarken met het maken van kaarsen. Gekend onder de naam bika, werden ze de volgende decennia vooral verspreid over België en Nederland.

In 2005 nam Inge-Lise, dochter van Ingrid het merk bika over. Het bedrijf achter de kaarsen staat sindsdien bekend als ilyvero bika candles.

We maken van ons handwerk ons keurmerk: kwalitatieve, openbloeiende kaarsen in méér dan 100 kleuren. Van statig en elegant in de winkel, tot verrassend veelzijdig openbloeiend in uw woonkamer. Hoe langer ze branden, hoe mooier ze worden!

Al onze grondstoffen halen we bij lokale leveranciers uit de Europese Unie.

Onze kleurenkennis en vertrouwdheid met het combineren van kleurstoffen zorgt dat we een eindeloze variatie in kleuren en nuances kunnen voorzien. Op die manier beschikken we over het meest uitgebreide kleurengamma van de markt.

Onze handgemaakte kaarsen worden in ons atelier in Gent vervaardigd. Je kunt er langskomen om te zien hoe we de kaarsenmallen voorbereiden, de kleuren mengen, de kaarsen met de hand gieten en bijvullen. Kaarsen maken is een arbeidsintensieve job!