Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Brouwerij Dilewyns

Familiale brouwerij uit Dendermonde die de Vicarisbieren brouwt met de grootste zorg & passie. Puur, familiaal en authentiek.

Brouwerij Dilewyns

Vlassenhout 5
9200 Dendermonde
België

Zaakvoerder(s):
Claire Dilewyns
Productgroepen:
Lekker & lokaal
Volg ons via:

Producten

Vincent Dilewyns is de oprichter van Brouwerij Dilewyns. Als afstammeling van een brouwersfamilie zit het brouwen hem in het bloed. Na het volgen van de juiste cursussen en het aanschaffen van de nodige materialen en grondstoffen kon hij van start gaan. Het vele experimenteren met verschillende gisten, mouten en hoppen bracht hem vrij snel tot een schitterend resultaat. Eerst werd de Tripel op punt gebracht, nadien volgde de Generaal. De Vicaris was geboren.

In maart 2010 werd een nieuw stukje geschiedenis geschreven én de fundering voor de toekomst gelegd. Er werd namelijk een pand aangekocht op het industrieterrein te Dendermonde. In februari 2011 was het zover; het eerste brouwsel in de nieuwe installatie! Quinto zag het levenslicht als feestbier voor de opening van de nieuwe brouwerij.

Ondertussen blijft brouwerij Dilewyns verder bouwen aan de toekomst door het aangaan van nieuwe projecten, het ontwikkelen van nieuwe producten en de uitbreiding van haar productiecapaciteit. Kwaliteit en service blijven centraal staan.

Puur, familiaal en authentiek!

Products Full
Vicaris Tripel

Vicaris Tripel is een zacht en toegankelijk bier met een fruitige toets, een aanrader voor zowel de geoefende als de niet-geoefende bierliefhebber. De milde bitterheid en lichte moutigheid geven dit bier een heerlijke afdronk. Door een hoge gisting en koude lagering krijgt deze tripel een aangenaam mondgevoel.

Dankzij de authentieke brouwmethode die brouwerij Dilewyns hanteert heeft dit goudblond bier een stevige en romige schuimkraag.

Productgroep
Lekker & lokaal
Vicaris Generaal

Vicaris Generaal is een donkerbruin bier van hoge gisting met een mooie geel getinte schuimkraag. Deze donkere versie van de Vicaris Tripel krijgt door het bijkomstig gebruik van speciaalmouten niet alleen zijn unieke warme kleur, maar ook zijn karaktervollevolle smaak en rijk aroma.  Een speciaal uitgekozen hopsoort zorgt voor de juiste bitterbalans met de geroosterde mout. Dit degustatiebier met smaakevolutie is er voor eenieder die van een stevig donker bier houdt.  Vicaris Generaal mag je dus gerust enkele maanden tot jaren laten staan wat zijn uitgesproken karakter ten goede zal komen.

Productgroep
Lekker & lokaal
Vicaris Tripel/Gueuze

Vicaris Tripel/Gueuze is de ideale dorstlesser voor de warme zomerdagen. Brouwerij Dilewyns werkt voor dit bier samen met een gerenommeerd geuzesteker uit de Zennevalei.

Het bier is door het complexe samenspel van Vicaris Tripel en gueuze een uniek type bier. De scherpe zurigheid van de spontaan vergiste lambiek wordt door de fruitige en zachte Vicaris Tripel in balans gebracht. Het eindresultaat is een rijk bier met een frisse lichtzurigheid en een zachte afdronk.

Productgroep
Lekker & lokaal
Vicaris Winter

Vicaris Winter is een donkerbruin bier met een mooi gekleurde schuimkraag en een rijk aroma. Het is net zoals de Generaal gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het winterbier is het enige Vicarisbier met kruiden en daarom ideaal om van te genieten tijdens koude winteravonden. Het gebruik van een specifieke giststam, de complexiteit van de moutsoorten, en de toevoeging van zoethout en steranijs geven dit bier het meest complexe smaakpallet dat Vicaris in zijn gamma heeft.

Productgroep
Lekker & lokaal
Vicaris Lino

Vicaris Lino is een blond bier van 6,5 vol. % alc. met een aangename hoppigheid en een zachte afdronk. Lino is Italiaans voor vlas, wat meteen ook het unieke element is aan dit bier. Dit smaakvolle bier combineert de ambacht van het brouwen met die van de vlasbewerking.

Het resultaat is een evenwichtig en vlot doordrinkbaar bier met een stevige schuimkraag.
Het rijke aroma bevat naast toetsen van vlas ook Amerikaanse citrushoppen die zorgen voor een zachte bitterheid.

Productgroep
Lekker & lokaal
Vicaris Quinto

Vicaris Quinto is de minder zware variant van de Vicaris Tripel. Gebrouwen met dezelfde ingrediënten, is het 5e bier in rij van Vicaris minstens even smaakvol. Met een lichtblonde kleur, een fijne hopbitterheid en slechts 5% alcohol is dit biertje de ideale doordrinker.

De hergisting op fles kan enigszins zorgen voor een lichte troebel, maar zorgt ook voor een stevige pareling en de vorming van een mooie romige schuimkraag. Quinto of “vijfde” in het Italiaans verwijst naar het vijfde Vicarisbier, het alcoholpercentage en de Italiaanse brouwinstallatie.

Productgroep
Lekker & lokaal