Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Brouwerij Remise 56

Onze Remise bieren worden ambachtelijk gebrouwen in oude koperen brouwketels (die je kan bewonderen vanuit je zitplaats in het Grand Café!). Het brouwsel gist vervolgens verder in vier grote gisttanks. Brouwmeester Patrick waakt over de kwaliteit van de ingrediënten, de smaak van het bier en de regelmaat van productie. Het grootste deel van de productie verbruiken we in het Grand Café, maar een stijgend aandeel wordt ook geleverd op vat of fles aan de betere bierhandels, cafés, events en kleinere festivals in de regio.

Brouwerij Remise 56

Brouwerij Remise 56
Albert I laan 56
3582 Koersel - Beringen
België

Zaakvoerder(s):
Patrick Haselaars
Michèle Lemmens
HIB Labelhouder sinds:
april 2021
Productgroepen:
Lekker & lokaal
Volg ons via:

Producten

Products Full

Remise Tripel

Voor onze tripel gebruiken we de beste bleke mouten en bleke kandijsuikers. Hij is met zijn 8.5 % alcohol een ‘stevige blonde’.

Een fruitige neus, en een mooie zachte bitterheid, een stroblonde kleur, en een klein toetsje hoparoma,….

Ongefilterd, ongepasteuriseerd. Een aanrader voor wie houdt van een mooie tripel….

Productgroep
Lekker & lokaal

Remise Dubbel

Voor het brouwen van deze volmondige diepdonkere dubbel gebruiken we speciaal geselecteerde donkere moutsoorten en donkere kandijsuikers.

Dit bier van hoge gisting heeft een zachte typerende karameltoets, is volmondig en heeft een diepdonkere warme kleur.

Ongefilterd en ongepasteuriseerd. Alcoholpercentage: 7%

Productgroep
Lekker & lokaal

"56" SuperPils

Een pils zoals een pils bedoeld is:  fris en lichtjes fruitig, supervers, een mooie bitterheid.  Een bier voor de kleine en grote dorst. Kortom, een superpils.

UNIEK: In onze brouwerij serveren wij u onze pils ongefilterd; daardoor is hij nog heel lichtjes troebel, maar blijft hij wel voller van smaak!

De “56” Superpils is ongepasteuriseerd en heeft een alcoholpercentage van 5.6%. 

 

Productgroep
Lekker & lokaal

ingrediënten Remise 56

Enkele ingrediënten 

Productgroep
Lekker & lokaal

Remise Speciale Belge

Een amberkleurig bier van hoge gisting, gebrouwen volgens aloude Belgische traditie. Een flinke dosis caramel- en ambermouten geven dit bier zijn typische ietwat zoetige moutige smaak. De zachte aromatische hoppen zorgen voor een fijne gebalanceerde bitterheid.

Met zijn 5.6% is het een niet al te zwaar speciaalbier, vlot doordrinkbaar en vol van smaak.   

Productgroep
Lekker & lokaal

"56" IPA

“56” INDIA PALE ALE (IPA)    

Deze bierstijl kent zijn oorsprong in het koloniale Engeland. Om het bier in goede toestand tot in India te krijgen, besloten de Engelse brouwers een bier met meer alcohol te brouwen, en er een overdosis hop aan toe te voegen. Het resultaat is een pittig bier, naar Belgische maatstaven eerder laag in alcohol, maar met een stevige bitterheid en hoppig karakter. Alcoholgehalte 4.2 %.

Productgroep
Lekker & lokaal