Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

De Nieuwe Smid - Dries Heijlen

Het ultieme buitengevoel!

Terrasoverkapping van De Nieuwe Smid
De Nieuwe Smid - Dries Heijlen

Ploeghoeveweg 4b
2500 Lier
België

Zaakvoerder(s):
Dries Heijlen
HIB Labelhouder sinds:
13-09-2013
Productgroepen:
Buitenleven
Volg ons via:

Producten

Terrasoverkapping van De Nieuwe Smid
Serre van De Nieuwe Smid
Oranjerie van De Nieuwe Smid

De Nieuwe Smid ontstond in 2004 toen Dries Heijlen de oude smidse in Berlaar kocht. Door zijn passie voor ijzer begon hij met het maken van klein smeedwerk zoals muurankers, scharnieren en luifeltjes. Gedreven om een meerwaarde te bieden aan ieders huis en leven, evolueerde dit gauw naar grotere projecten zoals terrasoverkappingen, serres en oranjerieën, hetgeen nu onze hoofdactiviteit is. 

Alles is maatwerk bij ons. Elke project wordt met de hand ontworpen, rekening houdend met de wensen van de klant, de oriëntatie, de stijl van het huis, de omgeving, enzovoort. Dit kan zowel modern als klassiek zijn. Ook poorten, hekwerk, balustrades en trapleuningen worden met stijl vervaardigd. 
Elke krul of poortpunt wordt hier in het vuur geklopt. We streven naar een persoonlijk contact met de klant, ons productieproces is een open boek. De klant kan zijn project van A tot Z volgen. 

Ons vakmanschap werd door Unizo erkend met het Handmade in Belgium label waarop we zeer trots zijn. Door de jaren heen werden de werken alsmaar groter, waardoor uitbreiding noodzakelijk was. In onze nieuwe atelier in Lier hebben we de mogelijkheid en het comfort om vele nieuwe uitdagingen aan te gaan. 
 

Products Full
Terrasoverkapping van De Nieuwe Smid

Terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping leef je mee met de seizoenen. Je ziet, voelt en ruikt de buitenlucht. Je kan 100% genieten van de tuin en omgeving. Het ultieme buitengevoel met andere woorden! Als het plots begint te regenen bij een etentje kan je rustig buiten blijven genieten. Je kan de kilte eventueel bestrijden met een terrasverwarmer. Op de koudste winterdagen is de mens geneigd om gezellig achter de haard te kruipen onder een dekentje. M.a.w. is het niet nodig om een extra woonkamer te creëren. Het huis is meestal groot genoeg: vaak zijn de kinderen het huis uit, dus hoef je het huis niet nóg te vergroten.

Productgroep
Buitenleven
Serre van De Nieuwe Smid

Serre

 Heb je groene vingers? Eet je graag 100% biologisch? 
Met een serre van De Nieuwe Smid verhoog je je food-IQ en weet je wat je eet!

Productgroep
Buitenleven
Oranjerie van De Nieuwe Smid

Oranjerie

Met een oranjerie van de Nieuwe Smid creëer je een uiterst sfeervolle kamer, die het binnen- en buitengevoel combineert.
Je kan er elke dag in genieten en het zal snel een vaste waarde worden voor allerlei familiefeesten zoals met Kerstmis en Nieuwjaar.
100% genieten dus!

Productgroep
Interieur