Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

GCV Mandenvlechten

Hallo, ik ben Lieve Lieckens en ben ambachtelijk mandenvlechtster van beroep. Met meer dan 25 jaar ervaring heb ik mij gespecialiseerd in manden vlechten op maat, het maken van reuzen en het leveren van diensten zoals cursussen en presentaties.  

Als ambacht ben ik dagdagelijks bezig met niet alleen de kwaliteit, maar ook de duurzaamheid van mijn vakmanschap. Door het gebruik van de juiste materialen en met een mindset voor de zorg van de natuur, resulteert dit in ecologische en duurzame producten.

Mandenvlechten voor mij is de creatie van unieke stukken en het delen van mijn passie met jullie.  

Op mijn website vertel ik u graag over alles wat te maken heeft met vlechtwerk en het leven van een ambacht. Als je meer wil weten, aarzel dan niet om mij vrijblijvend te contacteren.

GCV Mandenvlechten (BE 0844 655 214) • +32(0)486/455507 - +32(0)15/517498

Mandenvlechten
GCV Mandenvlechten

Zandstraat 47
3140 Keerbergen
België

Zaakvoerder(s):
Lieve Lieckens
HIB Labelhouder sinds:
2015
Productgroepen:
Accessoires
Buitenleven
Decoratie
Interieur
Vrije tijd
Meer HIB
Volg ons via:

Producten

Reuzen, groot en klein, oud en nieuw, allemaal zijn ze welkom voor herstelling/onderhoud/nieuw
...elke wens wordt omgezet in het gepaste maatwerk...
Manden
herstellingen en onderhoud vlechtwerk
If you can dream it, I can make it
Erfgoed en Re-enactment
Products Full
Reuzen, groot en klein, oud en nieuw, allemaal zijn ze welkom voor herstelling/onderhoud/nieuw

Reuzen

Bent u een particulier, gemeente/stads bestuur, vereniging of gewoon een cultuur liefhebber met interesse in reuzen? Dan is dit voor u! 

Op een dag stond ik op een markt en kwam er een man naar mij en vroeg: "Wel mevrouw ik zie dat u kleine manden maakt, ook grote, maar bent u in staat van hele grote manden te maken?". Deze hele grote mand bleek uiteindelijk het geraamte te zijn van een reus van een school in Watermaal-Bosvoorde die stond te bekommeren en die ze graag terug wilden laten uitgaan. Ontdek meer over het hele verhaal van de reus in Vlaanderen. 

Fast forward 20 jaar ben ik verscheidene keren uitgeroepen tot "Reuzendokter van België" en probeer ik nog steeds mijn steentje bij te dragen aan het immaterieel erfgoed van Vlaanderen. Ik maakte reeds reuzen voor "La Maison des Géants" te Ath en voor verschillende particulieren, verenigingen, steden en gemeenten.

Of het nu gaat over grote reuzen of kleine, onderstel of bovenstuk, oude of nieuwe, elk idee en aanvraag is welkom! 

Wat meer inspiratie op doen? In de galerij laat ik je graag meer van mijn reeds verwezenlijkte creaties zien! 

Productgroep
Meer HIB
...elke wens wordt omgezet in het gepaste maatwerk...

Vlechtwerk op maat

Al meer dan 25 jaar ben ik bezig met het creëren van unieke op maat gemaakte manden. Dit door mij constant bij te scholen, telkens op zoek te gaan naar de juiste materialen, en door het verzekeren van de kwaliteit van mijn manden.

Alle manden zijn handgemaakt en zijn te verkrijgen in alle mogelijke (natuurlijke) kleuren en maten. 

Manden van vroeger of nu, traditioneel of modern, klein of groot, normaal of totally out of the box, je kan er allemaal mee terecht bij mij

Productgroep
Interieur
Manden

Manden

ambachtelijke, duurzame, ecologische en kwaliteitsvolle producten, vegan.

Productgroep
Buitenleven
herstellingen en onderhoud vlechtwerk

Herstellingen/onderhoud

Manden groot en klein, wiegen en reuzen, alle zijn ze welkom voor herstelling / onderhoud.

Productgroep
Buitenleven
If you can dream it, I can make it

Design

If you can dream it, you can do it!  

Mijn motto als het aan komt op nieuwe creaties, geen idee is te gek!

Of het nu gaat over detail of maatwerk, een project of thema, innovatie of resurrectie, ik verwelkom elk idee en brainstorm graag met u mee.  

Doorheen de jaren heb ik honderden creaties gemaakt en afgeleverd in verscheidene sectoren. Ook vandaag de dag maak ik het nog steeds mijn doel om elke creatie uniek af te leveren. Zo heb ik onder andere design stukken verwezenlijkt voor fashion shows, interieur designs, attributen voor horeca, rekwisieten voor old timers, en nog zo veel meer...

Alle creaties zijn handgemaakt, gebruik makende van ecologische materialen, en verzorgd door duurzaam vakmanschap. 

Productgroep
Decoratie
Erfgoed en Re-enactment

Erfgoed en Re-enactment

Re-enactment betekent zoveel als het naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen, op de oorspronkelijke locatie in originele kledij, o.a. ook manden. 

Erfgoed, namaak van traditionele ambachtelijke manden.

Productgroep
Buitenleven
Workshops

Je kan een 2-daagse cursus volgen of inschrijven voor 1 dag. De cursussen gaan steeds door van 09:30 tot 16:00, met een middag pauze van 12:30 tot 13:00. Tijdens deze cursus leer je alles over het sorteren, weken en vlechten van een mand. Iedereen begint met het vlechten van een ronde mand. Door middel van een individuele begeleiding is het mogelijk om erna, mits overleg, zelf een suggestie te doen over een creatie. Of je nu 1 of 2 dagen komt, je gaat sowieso 's avonds naar huis met een zelfgevlochten mand (een kleine of wat grotere) al na de eerste cursus! Al ervaring? Geen enkel probleem, dan kan je zelf bepalen, in overleg met mij, wat je wil maken! Mogelijke ideetjes zijn: een hoorn, engel, voederhuisje, alternatieve paasboom,paddenstoel, en zoveel meer.