Hans Sandor Nagy | Handmade in Belgium

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgische kwaliteit koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Hans Sandor Nagy

Gepassioneerde en gediplomeerde goudsmid, diamantzetter en handgraveur. 

 

Goudsmidatelier Hans Sandor Nagy
Hans Sandor Nagy

Eigenlostraat 152
9100 Sint-Niklaas
België

Zaakvoerder(s):
Hans Nagy
HIB Labelhouder sinds:
2019
Productgroepen:
Accessoires
Volg ons via:

Producten

Al sinds 12 jarige leeftijd ben ik gefascineerd geweest door mineralen en edelstenen. Dat begon heel toevallig Amberloup in de provincie Luxemburg, daar vond ik een fantastisch gekristalliseerde kwarts in 1 van de plaatselijke kabbelende stroompjes.

Van die dag begon ik met het verzamelen van mineralen en edelstenen en kwam ik later terecht bij TNA Antwerpen waar ik een opleiding volgde als goudsmid. Gebeten door de microbe volgde ik diverse stages en studeerde verder in het hand graveren en specialiseerde mij ook ik het zetten van stenen.

In de school werden ons duidelijke verschillen aangeleerd tussen het massa productie werk en het persoonlijk kwaliteitsvol handwerk.

In het begin was het heel moeilijk om mensen de meerwaarde te laten inzien dat handwerk niet meteen duurder is maar vooral veel duurzamer.

Al snel werd ik zelfstandige in bijberoep en bleef nog een hele poos werken voor diverse Antwerpse juweliers. Daar zag ik echt hoe weinig mensen op de hoogte zijn van handwerk en de meerwaarde ervan.

Door mij verder te verdiepen in het perfectioneren van mijn vak trok ik niet alleen vanzelf meer juweliers aan waar ik nog steeds voor werk ook particulieren vonden de weg naar mij.

Het graveren met de hand wordt nog door slechts een handvol mensen gedaan, er bestaan diverse moderne technieken om handgraveren te vervangen en toch tot op heden kunnen we een mooie handgravure niet laten maken door een machine. Eveneens kwaliteitsvol zetwerk is echt een absolute meerwaarde. Niet alleen zijn de zettingen veel veiliger, ze zijn bijna de perfectie zelf. Dit doordat alles onder 20 maal vergrotende microscoop wordt gezet. De stenen zitten mooier gepositioneerd waardoor het lijkt dat het 1 en al diamant is. De schittering in een handgemaakt juweel is dan compleet.

Workshops

Goudsmid voor 1 dag Maak samen met Hans unieke creaties! Uw creatie kan u dezelfde dag mee naar huis nemen, echter voor een gouden variant en/of ring bezet met stenen is de levertermijn max 2 weken. Edelsmid voor 1 dag gaat door op een zaterdag van 10 tot 18 u. Jullie worden hartelijk ontvangen met s’morgens een heerlijke koffie of thee, s’ middags zorgen we voor een lekkere lunch en uiteraard enkele glaasjes cava of fruitsap voor op het mooie resultaat te klinken! 1 De bespreking van het ontwerp. Dit doen we op voorhand, jullie geven een richtmodel aan wat jullie écht mooi vinden en nadien bespreken we dit verder. Dat kan via magazines, en het internet. 2 Hans zorgt voor een sterke vakkundige begeleiding, je krijgt de mogelijkheid om alles zelf uit te proberen. 3 Op het ende van de dag gaan jullie naar huis met een gegarandeerd mooi resultaat!