Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Lise Jewellery Design

Your story is my inspiration

Van ontwerp tot afgewerkt juweel.

Lise Jewellery Design

Jubileumlaan 6
9840 De Pinte
België

Zaakvoerder(s):
Lies Vancauwenberghe
HIB Labelhouder sinds:
2015
Productgroepen:
Accessoires
Volg ons via:

Producten

Als kleindochter van kunstsmid Frans Vancauwenberghe en dochter van juwelenontwerper en goudsmid Walter Vancauwenberghe werd ik al heel vroeg ondergedompeld in de wereld van ambacht, creatie en creativiteit.  Op 14-jarige leeftijd trok ik dan ook vastberaden naar Antwerpen om de ‘stiel’ te leren.

Om mijn artistieke talenten als juwelenontwerpster verder te verfijnen studeerde ik vervolgens in Firenze, Italië. Na 20 jaar ervaring bij andere juwelencollecties kon een eigen collectie dan ook niet uitblijven. Het startschot werd in 2013 gegeven met de collectie stijlvolle trouwringen.  In 2014 volgde de juwelenlijn. Hier worden op regelmatige tijdstippen stukken aan toegevoegd en vernieuwd volgens de allernieuwste trends.

Maar het ontwerpen en maken van juwelen op vraag van de klant is en blijft mijn hoofdzaak. Als de klanten zelf geen oud goud of edelstenen aanleveren dan voorzie ik zelf gerecycleerde metalen. De van de edelstenen probeer ik zo goed mogelijk te weten te komen vanwaar de stenen gemijnd zijn en onder welke omstandigheden. 

Wat ik leuk vind aan ontwerpen en maken van juwelen?  De verhalen van mijn cliënten die vertaald worden in een uniek juweel. Een juweel die generaties overleeft en die op zijn beurt weer nieuwe verhalen brengt. Daarom zijn perfectie, kwaliteit en respect voor de materialen en de drager essentieel voor mij.