Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Little Cheese Farm

Belgische kaas van de boerderij

Little Cheese Farm

Malsemstraat 20
9880 Aalter
België

Zaakvoerder(s):
Georffrey Brands
Frederik Brands
Pieter Cloet
HIB Labelhouder sinds:
2021
Productgroepen:
Lekker & lokaal
Volg ons via:

Producten

BoereJan kaas
Maigre du Nord geitenkaas
Gentenaer kaas
Gentse Keizer kaas
Wittekop  kaas
Rosse Jeanette kaas
Products Full
BoereJan kaas

BoereJan

Boerejan is een Belgische boerderijkaas gemaakt uit de dagverse volle melk van onze koeien. Deze melk is nooit ouder dan 24u en is héél rijk aan vet en eiwit. Dit proef je in de kaas! Om 1 BoereJan kaas van 17 kilo te maken hebben we 150 liter melk nodig (dit is het equivalent van de melkafgifte van 5 koeien op 1 dag). Boerejan 9M haalde brons op de World Cheese Awards in Bergamo 2019-2020.

Productgroep
Lekker & lokaal
Maigre du Nord geitenkaas

Maigre du Nord

Maigre du Nord geitenkaas wordt gemaakt op basis van melk van gieten afkomstig uit Maarkedal. Deze kaas heeft dus een puur Oost-Vlaams karakter en wordt al geruime tijd op de Parijse vroegmarkt Rungis verkocht…(het mekka van de kaas). Deze harde geitenkaas werd door een jury van onafhankelijke kaasmeesters op de World Cheese Awards 2019-2020 te Bergamo, Italië bekroond met de zilveren medaille.

Productgroep
Lekker & lokaal
Gentenaer kaas

Gentenaer

Gentenaer is een Goudse kaas die voortkomt uit de Vlaemsche traditie van genieten. De kaas wordt gerijpt op houten planken. Na 6 maanden ontluikt zijn sublieme zoete smaak in een traditioneel kaaspakhuis aan de rand van Gent.

Productgroep
Lekker & lokaal
Gentse Keizer kaas

Gentse Keizer

Smedig, romig en intens van smaak, zo kent iedere kaasliefhebber dit kaasje met zijn typische zwarte korst. Gemaakt van de beste Belgische volle melk en gedurende 8 weken veredeld en gerijpt. Het aloud bewaard gebleven abdijrecept van Gentse Keizer maakt van dit kaasje een échte old school Belgische kaas.

Productgroep
Lekker & lokaal
Wittekop  kaas

Wittekop

Wittekop is een braaf, zacht kaasje. Hij heeft een typische eetbare witschimmelkorst die geurt naar vers geplukte champignons. De zuivel is heel crèmig en smaakt fris en speels.

Productgroep
Lekker & lokaal
Rosse Jeanette kaas

Rosse Jeanette

Rosse Jeanette is in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden een stoer karaktervolle kaas met intense smaak. Dit kaasje wordt gedurende 2 weken met roodsmeer geborsteld en verkrijgt zo zijn mooie rosse korst.

Productgroep
Lekker & lokaal