Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Mandenmakerij "De Ratelaar"

Wilg, een uitnodiging tot zich soepel opstellen.

Manden, maatwerk, workshops, fijn scheenwerk!

ovale zigzag mand
Mandenmakerij "De Ratelaar"

Mosselgoren 1
2440 Geel
België

Zaakvoerder(s):
Jeanny Bouwen
HIB Labelhouder sinds:
2018
Productgroepen:
Buitenleven
Decoratie
Interieur
Vrije tijd
Meer HIB
Volg ons via:

Producten

Vervanging voor je plastiek shopper
Mijn meesterwerk, afsluiten leertraject
Aanbod voor beginners bij de tweedaagse workshop!
Decoratieve mand
kleuren in  die spelen
wilgenveld
Mandelette
Kamerscherm

In 2000 vlocht ik mijn eerste mandje vanuit een boek in de bibliotheek. het voelde als thuis komen bij mezelf. Ik volgde enkele workshops, maar al snel voelde ik de drang naar het echte vakmanschap/ Jan de Vos en José Schilder van mandenmakerij "de mythe" brachten mij dit vakmanschap bij, zowel op vlak van de ideale vlechtwilg telen als de prachtige techniek van het vlechten.

Ook smaakmakers als Dieter Deringer, Mary Butcher, Tim Johnson, Monica Guilera Subirana wakkerde mijn passie aan.

Inmiddels deel ik deze passie via workshops, demonstratie in Bokrijk en tal van evenementen. Lokaal, duurzaam, korte keten, weinig belasting voor milieu zijn de voornaamste drijfveer om dit mooi vakmanschap  een plaats te geven in onze toekomst.

De mandenmakerij is in een voortdurend proces van innoveren, bijleren,... Zo loop ik momenteel een tweejarig leerling meester traject bij meester Esmé Hofman met steun van de Vlaamse overheid. ik verdiep me hier in de fantastische techniek van het fijn scheenwerk.

Products Full
Vervanging voor je plastiek shopper

Boodschappenmanden

Vervanging voor je plastiek winkeltas!

 

Productgroep
Accessoires
Mijn meesterwerk, afsluiten leertraject

Wieg

Mijn meesterwerk, afsluiter van mijn leertraject.

Productgroep
Interieur
Aanbod voor beginners bij de tweedaagse workshop!

Beginnersmand

Aanbod voor de beginners bij de tweedaagse workshop!

Productgroep
Vrije tijd
Decoratieve mand

Spaanmanden

Combinatiemand: eiken of essen spanen met schenen van wilg.

Productgroep
Decoratie
kleuren in  die spelen

Dierenmanden

Manden voor honden en katten, maar ook voederhuisjes voor vogels, nestjes, houders voor mezenbollen, ...

Productgroep
Decoratie
wilgenveld

Ons wilgenveld

Wij kweken zelf onze eigen wilg, vier verschillende variëteiten. Dit om de keten zo kort mogelijk te houden. Wij gebruiken geen sproeimiddelen en oogst, sorteren, schillen gebeuren handmatig! Dit alles om een optimale kwaliteitsvolle twijg te bekomen voor onze werkstukken.

Productgroep
Buitenleven
Mandelette

Mandelette, zonnetjes in de zon.

Productgroep
Decoratie
Kamerscherm

Meubelvlechten: kamerscherm

Productgroep
Interieur
Workshops

Tweedaagse workshop: Tijdens deze workshop vlechten we met beginnelingen gebruiksvriendelijke mandjes, volgens de Franse vlechttechniek. Op twee dagen kan je twee mandjes vlechten volgens identieke principes. Op deze manier wordt elk onderdeel telkens herhaald en extra ingeoefend. De tweede mand maken we met een kleine variatie, zodat je toch met twee verschillende manden naar huis kan. Voor geïnteresseerden worden er vervolgcursussen aangeboden. We oefenen de ronde techniek extra, gaan over naar ovaal en voor de meer gevorderden komt rechthoekig aan bod. Tijdens deze vervolgcursussen loopt alles in samenspraak en kan je, je eigen wensen aanbrengen.. Themaworkshops 1 dag: Tijdens deze dag werk je aan één thema. Er is keuze uit een vogelhuisje, eendenbroedkorf, cadeaumandje, plantenhanger, vogelvoederhuis,...Er is geen ervaring vereist! Op afspraak zijn workshops mogelijk voor één dag. Vanaf 4 personen kan de datum en plaats in samenspraak. Ik geef lezingen over dit fascinerende vakmanschap. We kijken naar de historiek en de plaats die het vakmanschap heeft nu en in de toekomst.