Slagerij Vandecruys | Handmade in Belgium

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgische kwaliteit koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

Slagerij Vandecruys

Pure ambacht, dat proef je!

De zwarte en witte pensen van Slagerij Vandecruys
Slagerij Vandecruys

Vaartstraat 44
2440 GEEL
België

Zaakvoerder(s):
Patrick Haesendonckx
Liesbeth Mertens
HIB Labelhouder sinds:
2019
Productgroepen:
Lekker & lokaal

Producten

De zwarte pensen van Slagerij Vandecruys
De witte pensen van Slagerij Vandecruys
Kempisch gezouten spek van Slagerij Vandecruys
Hamburger Meat Lover
Filet pure
Preparé du chef

Slagerij Vandecruys is een bedrijf dat sinds 1900, vier generaties lang, oog heeft voor de beste ingrediënten en puur traditioneel vakmanschap.

Versheid, kwaliteit en aandacht voor efficiënte bediening zijn dan ook de sterke troeven van de hele organisatie. Patrick Haesendonkcx en zijn vrouw Liesbeth Mertens zijn de zaakvoerders die hun job met uiterste precisie voor kwaliteit uitvoeren.

De pensen van Vandecruys zijn een begrip in het Geelse, en ondertussen ook in de ruime omgeving. Ze gaan door als ‘simply the best’, en het is niet voor niets dat de VLAM de witte variant het officiële label van Antwerps Streekproduct gaf, terwijl de zwarte pens van Vandecruys officieel een Kempisch Streekproduct is. Ondertussen is ook ons Kempisch gezouten spek een erkende streekproduct. 

Kwaliteit geldt uiteraard niet alleen voor de zwarte en witte pensen en het spek, maar ook voor al het andere vlees dat in de toonbank ligt.  Huisbereide charcuterie, salades en bereide gerechten maken het verschil. In onze eigen rokerij bereiden wij pure ambacht; spek, ossevlees, bacon, pastrami,…

Momenteel telt Slagerij Vandecruys vier winkels, gevestigd in Geel (Ten Aard), Geel (Larum), Kasterlee en Mol (Achterbos).

Onder het concept “Vandecruys Online” hebben we in 2015 ook een volledig nieuw concept ontwikkeld waarmee de klant zijn bestelling online kan ingeven via de webshop, waarna deze kan afgehaald worden in één van de 35 afhaalpunten waarmee we samenwerken. In 2018 kwam hier ook thuislevering via PostNL.

Products Full
De zwarte pensen van Slagerij Vandecruys

Zwarte pensen

Erkend streekproduct in gans de Kempen. Al meer dan 100 jaren worden de pensen van "Vandecruys" volgens hetzelfde recept bereid. Een uniek recept van bloed, brood, varkensvlees, pigment, zout, peper en een kruidenmengeling.

Productgroep
Lekker & lokaal
De witte pensen van Slagerij Vandecruys

Witte pensen

Erkend streekproduct in gans de provincie Antwerpen. Al meer dan 100 jaren worden ook de witte pensen van "Vandecruys" volgens hetzelfde recept bereid. Een uniek recept van varkensvlees, brood, melk en kruiden!

Productgroep
Lekker & lokaal
Kempisch gezouten spek van Slagerij Vandecruys

Kempisch gezouten spek

Erkend Streekproduct! Lichtjes gezouten in een pekel. Al meer dan 100 jaar wordt het spek op dezelfde wijze bereid! Kempisch spek, een product dat zijn erkenning meer dan waard is!

Productgroep
Lekker & lokaal
Hamburger Meat Lover

De "Meat-over"

100% Belgisch Witblauw rundsvlees. Onze "Meat Lover"! Een hamburger van een stevige 200gram, zijn naam meer dan waardig! Afgewerkt met een geheime kruidenmengeling!

Productgroep
Lekker & lokaal
Filet pure

Filet pure

Filet Pure of ossenhaas is een deel van de lende van het rund, zeer mals en héérlijk van smaak.

Productgroep
Lekker & lokaal
Preparé du chef

Preparé du chef

Gemaakt van gemalen rauw mager rundsvlees en gemengd met een kruidige saus. Afgewerkt met een trio van ajuin.

Productgroep
Lekker & lokaal