Handmade in Belgium – Handgemaakte kwaliteit

Een uniek tafeltje, een ambachtelijk gedraaid ijsje dat smaakt zoals vroeger of hippe one-of-a-kind babykleertjes. We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal. Hier, in ons land.

SOGO keramiek

Ik ben Sofie en maak strak en eigentijds gebruiksgoed uit keramiek. Alle producten zijn met de hand gemaakt op de draaischijf en ook mijn glazuren maak ik helemaal zelf. Je kan een bestelling op maat plaatsen of een kijkje nemen in mijn webshop. Ook voor workshops pottenbakken en glazuren kan je bij mij terecht.

SOGO keramiek

Te Nijverdoncklaan 32
2650 Edegem
België

Zaakvoerder(s):
Sofie Goethals
HIB Labelhouder sinds:
april 2021
Productgroepen:
Interieur
Volg ons via:

Producten

Ik ben Sofie, geboren in 1985 en sinds 2016 verslaafd aan klei. 

Ik behaalde een master in de Biomedische Wetenschappen maar sinds mijn kleiverslaving zat ik meer in mijn atelier dan in het labo. In 2019 waagde ik de sprong naar keramist in bijberoep en sinds 2021 ben ik full-time potten aan't draaien. Ik focus me op het seriedraaien van gebruiksgoed zoals borden, kommen, tassen en ganse serviezen. Ik maak werk voor zowel particulieren als B2B. Daarnaast experimenteer ik heel veel met glazuren die ik zelf ontwikkel. Daar komt wat chemie en wiskunde aan te pas en mijn wetenschappelijke achtergrond helpt daar ontzettend bij.

Een podcast om naar te luisteren, mijn handen in de klei en regelmatig een workshop geven, dat maakt me gelukkig, elke dag opnieuw! 

Products Full

Borden

Ik maak verschillende formaten borden. De dinerborden zijn 26 cm, de luchborden 20 cm en de dessertborden 14 cm in diameter. Afwijkende formaten kunnen altijd gemaakt worden op vraag. 

Productgroep
Decoratie

Tassen

Ik maak verschillende formaten tassen, met en zonder oor. 

Productgroep
Decoratie

Kommen

Ik maak verschillende kommen met en zonder voet, groot of klein. 

Productgroep
Decoratie

Vaas

Vaas in Pacific Blue glazuur. 

Productgroep
Decoratie

Bowls

Matcha bowls, ideaal voor een matcha momentje of een gezond ontbijt. 

Productgroep
Decoratie

Zeepschaal

Zeepschaaltjes in Pacific blue, Apple green en Moonshine white. 

Productgroep
Decoratie

Set met drie borden en tas

Set met drie borden (dinerbord, lunchbord en een dessertbord) met een bijbehorende tas in Tinwhite, een wit glazuur. 

Productgroep
Decoratie

Set van 6 dinerborden

Set van 6 dinerborden in Pacific blue

Productgroep
Decoratie

Theekommen

Set van twee theekommen in Apple green glazuur met mijn makerslogo. 

Productgroep
Decoratie
Workshops

Ik geef workshops pottendraaien en glazuren in een prachtig keramiekatelier in Rumst. Af en toe geef ik elders les op verplaatsing in ateliers van collega keramisten en sinds kort geef ik ook workshops online. Zowel beginners als doorwinterde keramisten kunnen bij mij terecht.